Studio in Amstelveen

Originally it was the milk merchant and his family who lived and worked at this property, which dated from 1905. He was followed by other retailers.

Authenticity
In 2007/2008, JEROENDEJONG transformed the space of nearly 350 m2, which had come to comprise a shop, storage area and workplace, into a hyper modern and stylish office and studio. With an eye for detail, original elements, and a combination of new and old building techniques and materials. So the choice was made for a modern, high quality and yet authentic finish and look. This was what the property needed, and that was what the new owner desired.

Biggest challenge
The biggest challenge, with a bulging package of requirements as the starting point in an extremely narrow (5.5 m) and enormously deep (37 m) space, was to retain sufficient openness and to keep it able to be overseen. JEROENDEJONG chose to emphasise the length of the building by making the central, longest sight line transparent, and affording the space at the back extra light. The construction of a central area for circulation between the former shop and workplace further provided the required efficiency and a welcoming reception area.

kantoor_amstelveen_04_570x300
kantoor_amstelveen_01 270x300
Kantoor_Amstelveen_08 270x300
Kantoor_Amstelveen_06 570x300
kantoor_amstelveen_03 868x450 B
Kantoor_Amstelveen_05 270x300
Kantoor_Amstelveen_07 270x300
Kantoor_Amstelveen_10 570x300

Studio Amstelveen

Oorspronkelijk woonde en werkte de melkboer samen met zijn gezin in dit uit 1905 daterende pand. Later volgde nog verschillende andere winkeliers.

Authenticiteit
In 2007 / 2008 transformeerde studio JEROENDEJONG, in eerste instantie voor eigen gebruik, de ruimte van bijna 350 m2, die inmiddels bestond uit een winkel, een magazijn en een werkplaats tot een hypermodern en sfeervol kantoor met studio. Dat werd gedaan met oog voor detail, de originele elementen en een combinatie van nieuwe en oude bouwtechnieken en materialen. Zo is er voor een moderne, kwalitatieve en toch authentieke afwerking en uitstraling gekozen. Het pand vroeg er om, wij wilde dit graag en naar later bleek was ook de Gemeente Amstelveen erg blij met het resultaat en zette het pand op de monumentenlijst.

Grootste uitdaging
De grootste uitdaging was, om met een overladen pakket aan basiseisen die wij voor ons zelf hadden, in een betrekkelijk smalle (5,5 meter) en enorm diepe (37 meter) ruimte, voldoende openheid en overzicht te behouden. We hebben gekozen om de lengte van het gebouw te benadrukken door het volledig transparant maken van de centrale hal en lange zichtlijnen, en het toelaten van veel daglicht achterin. De bouw van een centrale verkeersruimte tussen de voormalige winkel en werkplaats zorgt bovendien voor de nodige efficiency en een gastvrije ontvangsthal.

Verkocht
Na ruim 10 jaar zeer plezierig ‘bewonen’ werd het tijd voor nieuwe vastgoed uitdagingen en hebben wij in 2016 ‘ons kindje’ zoals wij dit pand altijd noemen, verkocht aan een jonge zeer enthousiaste Amstelvener met grootse plannen.

Kantoor_Amstelveen_08 270x300
Kantoor_Amstelveen_06 570x300
Kantoor_Amstelveen_04 570x300
Kantoor_Amstelveen_05 270x300
Kantoor_Amstelveen_07 270x300
Kantoor_Amstelveen_10 570x300
kantoor_amstelveen_03 868x450 B
Kantoor_Amstelveen_01 270x300
kantoor_amstelveen_01 270x300
kantoor_amstelveen_04_570x300