Nimeto Utrecht

Aandacht voor bijzonder talent

De beste worden in je vakgebied, daarbij biedt Nimeto Utrecht succesvol ondersteuning met een bijzonder onderwijsprogramma voor talentvolle en extra gemotiveerde studenten. Binnen zowel het Skills-Programma als het Excellentie-programma worden zij uitgedaagd om het beste uit zichzelf te halen en leren zij vanuit de praktijk.

Juni 2016 startte Nimeto Utrecht binnen het samenwerkingsverband Excellent Vastgoedonderhoud met de aanpak van knelpunten in de opleiding Projectmanager Vastgoedonderhoud. Binnen vier jaar wil men daarmee de eerste studenten opleiden met een passend profiel dat aansluit bij de ontwikkelingen en de arbeidsmarkt. Januari 2017 startte het Excellentieprogramma voor de opleiding Styling, Interieur en Vormgeving (SIV). Dit uitdagende programma wordt gevolgd bij vakspecialisten en experts uit de praktijk. Daarbij maakt Nimeto Utrecht ook gebruik van haar eigen netwerk bij het organiseren van uitdagende programmaonderdelen.

Onder andere oud-studenten zijn daarbij een belangrijke schakel tussen de school en de beroepspraktijk. Jeroen de Jong, zelf oud student van Nimeto Utrecht, is daarom gevraagd om zijn ervaringen uit de dagelijkse praktijk op het gebied van onder andere conceptontwikkeling en ontwerp met deze groep studenten te delen en ze te coachen in het proces van briefing tot en met het eindresultaat. “Heel mooi en leuk werk en op mijn lijf geschreven. Met studio JEROENDEJONG doen we niet anders en bovendien heb ik altijd al aandacht gehad voor bijzonder talent met passie voor het vak”, aldus Jeroen.

Passie is het toverwoord
Styling en vormgeving voor coole opdrachtgevers, boeiende workshops en lezingen door professionals, trendwatching en uitzicht op creatieve projecten, inspirerende reizen en uitwisseling of buitenlandstage, inspiratie door mensen uit het vak, zijn ingrediënten voor het Excellentieprogramma van SIV dat als pilot is gestart met de selectie van uiteindelijk 10 studenten.

Projectcoördinator Mireille Breij licht toe; “We willen een divers team. Niet alleen ontwerpers, maar ook studenten met een commercieel inzicht, planners en organisatoren, charmeurs om zaken voor elkaar te krijgen. Met talent alleen kom je er niet. Ze moeten vooral hard willen werken en dat met een glimlach doen. Passie is het toverwoord.”