Lido Amsterdam

Het LIDO Amsterdam, Café Diner GOUWE OUWE, een project uit 1994, ruim 20 jaar terug dus, maar we zijn er nog steeds trots op en willen het daarom nog graag delen.

Totaalconcept
Hans Poortvliet, toenmalig marketing en sales director nodigde ons uit om een ontwerp te maken voor een nieuw horeca concept in het Grand Café van het LIDO Amsterdam. Het moest een Amerikaanse Diner worden. De naam Café Diner GOUWE OUWE was al bedacht, wat er op het menu stond ook maar verder moest alles nog ontwikkeld worden. Van het beeldmerk tot de menukaart en van het exterieur tot het interieur. Toen hadden we het met onze opdrachtgevers al over ‘totaalconcept’. Op ons lijf geschreven dus en een geweldige uitdaging voor ons toen nog jonge ontwerpstudio.

Jolina products
Studio JEROENDEJONG zocht voor dit project een samenwerking met Paul de Haan van Jolina products. De juiste keuze zo bleek al tijdens de eerste gesprekken. Paul leverde namelijk niet alleen specifieke Diner meubels en props uit voorraad en veelal origineel uit de Amerika maar bleek ook te beschikken over een enorme ervaring als het gaat om het inrichten van Amerikaanse Diners. Een aangename en zeer welkome aanvulling.

The Fabulous Fifties Diner Jakarta
Met Café Diner Gouwe Ouwe, een geslaagd concept, als referentie zijn we (Jolina products en studio JEROENDEJONG) later ook nog de grens over gegaan en hebben de eerste ‘The Fabulous Fifties Diner’ in Jakarta stad ontworpen en ingericht. Een mooi avontuur waar we met veel plezier op terug kijken.