Office in Amsterdam

Achieving distinctive space
Our challenge in this assignment was to make a standard shell of a business unit distinctive in comparison with the many other existing business units of this size. The relatively small unit was kept completely transparent. In order to save room we opted for five open areas which are linked by a central staircase. In this way, space consuming circulation areas could be omitted. An extra spatial and at the same time surprising effect was created because there was not a single right angle to be seen in the whole interior. This was given further emphasis by a Rigips ceiling with circular perforation.

Daylight
In order to also obtain daylight at the back of the space, a 12 m long wall with built-in cupboard space was chosen, constructed in corrugated stainless steel. This material reflects daylight over the entire width of the area.

Functional facilities
Two central units, finished in Zebrano wood veneer, provide separation of areas whilst offering employees the required feeling of security, and enclose all the functional facilities like photocopying, printing and the pantry.

kantoor_amsterdam_04_570x300
kantoor_amsterdam_03_270x300
kantoor_amsterdam_05_270x300
kantoor_amsterdam_02_570x300
kantoor_amsterdam_06_570x300
kantoor_amsterdam_01_270x300
kantoor_amsterdam_04_270x300
kantoor_amsterdam_03_570x300

Kantoor Amsterdam

Onderscheidend ruimte winnen
Onze uitdaging bij deze opdracht was om een standaard casco bedrijfsunit onderscheidend te maken ten opzichte van andere veel voorkomende bedrijfsunits in deze omvang. Deze relatief kleine unit is volledig transparant gehouden. Om ruimte te besparen is er gekozen voor vijf open ruimtes die door een centrale trappartij met elkaar verbonden zijn. Zo konden ruimtevretende verkeersruimtes achterwegen blijven. Een extra ruimtelijk en tegelijkertijd verrassend effect wordt gecreƫerd doordat er geen enkele haakse hoek in het hele interieur te bekennen is. Dat wordt nog eens benadrukt door een Rigips plafond met een cirkelperforatie.

Daglicht
Om ook achter in ruimte daglicht te krijgen is gekozen voor een twaalf meter lange kastenwand van rvs-golfplaat. Dit materiaal weerkaatst het daglicht over de volle breedte van de ruimte.

Facilitaire functies
Twee centrale units, afgewerkt in Zebrano-houtfineer, zorgen voor de afscheiding van de ruimtes, ze bieden de nodige geborgenheid aan de medewerkers en herbergen alle facilitaire functies zoals kopiƫren, printen en pantry.

kantoor_amsterdam_04_570x300
kantoor_amsterdam_03_270x300
kantoor_amsterdam_05_270x300
kantoor_amsterdam_02_570x300
kantoor_amsterdam_06_570x300
kantoor_amsterdam_01_270x300
kantoor_amsterdam_04_270x300
kantoor_amsterdam_03_570x300