Praktijk woonhuis Aalsmeer

Een geschakelde twee-onder-één-kap met garage in Aalsmeer. Een bestaande woning. De opdracht luidde; aan huis werken zonder dat dit ten koste gaat van de woonruimte, de algemene functionaliteit en het wooncomfort. Daarnaast stond met name de privacy van de bezoekers van de praktijkruimte, een coachpraktijk, hoog op de wensenlijst van de nieuwe bewoners.

Kastenwand met schuifdeuren
Om zowel woon- als werkruimte te winnen besloot studio JEROENDEJONG om het woonhuis aan de achterzijde twee meter twintig uit te bouwen over de volledige breedte van het huis en de bestaande functie van de garage deels op te offeren en bij de woonkamer te betrekken. Met het aanbrengen van een speciaal voor dit project ontworpen kastenwand met schuifdeuren werd aan alle wensen en eisen voldaan.

De deuren zijn voorzien van demontabele akoestische panelen die direct het doorzicht naar de woonruimte blokkeren. Als de praktijkruimte niet in gebruik is wordt de ruimte betrokken bij de woonkamer.

Akoestiek, natuurlijke licht en frisse lucht
De akoestiek in de praktijkruimte werd geoptimaliseerd door het plaatsen van akoestische doeken op een zogenaamd ‘blind-frame’ in de kasten. De doeken zijn verwisselbaar zodat de eigenaar in kan spelen op seizoenen of andere thema’s.
Met behulp van de toepassing van vier VELUX dakramen werd voldaan aan de wens van de bewoners om natuurlijk licht en frisse lucht in de praktijk- en woonkamer te krijgen.